Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsvåg i Timrå – värsta månaden på tio år

ST har tidigare rapporterat om de ovanligt många bilbrott och stölder som drabbat Timrå kommun på senare tid. Brottsförebyggande rådet, BRÅ, bekräftar att juni är årets hittills värsta månad, och den värsta på tio år.

Annons

Under juni månad i år anmäldes 87 brott under rubriceringen stöldbrott i Timrå och 31 brott under bilbrott, totalt 118 anmälningar. Jämfört med de 33 anmälda stöldbrotten och 11 bilbrotten månaden före sticker juni ut som en smärre brottsvåg.

Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå, har tidigare sagt till ST att det känts som om det varit mycket stölder den sista månaden. Han bedömde även att minst tolv ärenden i Timråområdet hör ihop, ser ett visst samband med stölder som begås i offentliga lokaler, förskolor och skolor eller företagslokaler.

Det är flest anmälda stöld- och bilbrott i juni sedan 2005, då 154 brott under de båda rubriceringarna anmäldes. Den värsta juni i sammanhanget som återfinns i BRÅ:s statistik är det däremot inte. Totalt 219 stöldbrott och bilbrott anmäldes i kommunen 1999.

Mer läsning

Annons