Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bugg populärt i Timrå

Buggen är på uppmarsch i Timrå. Allt fler lär sig den svängiga dansformen. Det vittnar inte minst årets nybörjarkurs på.

Annons
Varje söndag eftermiddag träffas nybörjarna i Medborgarhuset och lär sig stegen, hur händerna ska användas och rörelserna till rytmen av musik. I mitten på golvet står dansläraren och visar hur det ska gå till.
Det var 98 nybörjare första träffen, berättar Håkan Axelsson, dansinstruktör från Trolldansarna som håller i utbildningen.
Fyra gånger har man tränat och i söndags var det femte gången. Intresset håller fortfarande i sig och på dansgolvet var det bitvis trångt.
Det är 60 stycken som fortfarande är med i kursen. Att några slutar är normalt. En del kanske inte tycker att det är tillräckligt kul och andra för att dem upptäcker att tiden inte räcker till.
Trolldansarna håller till i Sundsvall. Men har under flera år kört kurser ute i Timrå.
Under dem senaste åren har vi märkt att intresset för bugg har ökat. Men buggintresset brukar gå lite i vågor.
Sex gånger träffas alla i nybörjarutbildningen. För dem som vill går det sedan att gå vidare till en fortsättningsutbildning. Tredje steget för den som vill utveckla sin buggdans är figur och teknik.
Den delen kan man gå hur många gånger som helst. Här handlar det om att utveckla dansen. Under dessa danskvällar är vi betydligt fler.
När det gäller nybörjarna så ska dem i alla fall vara så pass säkra att dem kan dans bugg ute på olika dansställen. Sett till söndagen är det många äldre som tagit chansen att lära sig, denna dans. Och roligt verkade alla ha.

Mer läsning

Annons