Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussåkare lägger förslag på bussturlista

/
  • Från vänster Ewa Degermo-Andersson och Yvonne Sandström har samlat in synpunkter från Tynderöborna och nu lagt ett eget förslag för en sommarturlista för bussarna, som man kräver att kommunen tar.

En ny sommarturlista måste börja gälla från och med den 11 juli och till hösten måsta man återgå till den gamla turlistan. De kraven kommer från boende i Tynderö.

Annons
Yvonne Sandström som leder bussupproret i Tynderö har tillsammans med Ewa Degermo-Andersson samlat in förslag på nya busstider.
Det är ett resultat av det möte som vi hade med kommunledningen för någon vecka sedan i samband med ett stormöte, säger Yvonne Sandström. Uppmaningen kom från kommunalrådet Ewa Lindstrand (s).
Yvonne Sandström som inte har något körkort och är beroende av bussen för sitt arbete har fått stora problem. Busstiderna stämmer inte med jobbtiderna och när hon jobbar lördagar går det ingen buss alls.
I samband med mötet och efter mötet finns flera vittnesmål om personer som fått stora problem på grund av omläggningen.
Det finns en person som är gift med en handikappad, berättar Ewa Degermo-Andersson. Om hon ska åka in och handla, tvingas hon ta bussen 07:30, sedan vänta en timme tills affärerna öppnar. Någon buss hem går inte förrän halv fyra. Så länge kan hon inte vara borta från sin handikappade make.
Efter mötet är det väldigt många som ringt till Yvonne Sandström som nu satt ihop ett förslag utifrån de samtal som kommit. Förslaget innebär ytterligare några turer mellan Sundsvall och Tynderö under vardagar och även ett par turer under helger.
Det verkar som om kommunen helt glömt bort att det finns ungdomar som är beroende av bussen.
Ewa Degermo-Andersson är kontaktperson dit Tynderöborna kan lämna skriftliga förslag på hur de vill att bussarna ska fungera. Hon har ännu inte sammanställt dessa.
Jag vet att det är fler som ska komma in med lappar.
Båda är helt överens om att kompletteringstrafiken med taxi inte är tillräcklig, dessutom menar man att det finns exempel när det inte fungerat. Det på grund av att taxibilarna kommit för sent, för att hinna till anslutningsbussen.
Då har vi fått åka taxi hela vägen fram och vad kostar det, undrar Yvonne Sandström.
På kommunen märks också den ilska som finns över den nya bussturlistan. Dagligen kommer det email och brev, där människor berättar om vilka problem som finns.
Det verkar inte som om ansvariga har tänkt innan bussturlistan togs.

Mer läsning

Annons