Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygghandel storsatsar och bygger ut på nytt

/

I mindre än ett år har byggbutiken funnits i Timrå.
Nu sker den andra utbyggnaden och butiksytan fördubblas.
– Vi satsar stort, säger Linus Moberg.

Annons

På Terminalvägen i Timrå industriområde ligger AB Karl-Hedin bygghandel. Verksamheten startade i det som en gång var Byggbutiken i Timrå och på mindre än ett år så har bygghandeln vuxit ordentligt. Nu kommer man att bygga ut igen och det är själva butiksytan som för andra gången kommer att utökas.

– Det blir en fördubbling av butiksytan och när allt är klart kommer vi att ha 440 kvadratmeter, säger Linus Moberg, byggsäljare.

Det kan genomföras genom att man tar över Ryds glas lokaler. Det kommer att innebära en hel del arbete innan butikslokalen blir klar. Men när det är färdigställt har trångboddheten byggts bort och det går att synligöra mer av företagets produkter. Men det tar några månader innan flytt.

– Vi räknar med att kunna flytta in efter årsskiftet, säger Fredrik Signeul, platschef på bygghandeln.

Tidigare har man utökat virkeslagret ut mot E4 och i förra veckan asfalterades det på platsen där det stora magasintältet står. Där förvarar man olika sorters skivor och en del annat material. Det stora utbudet av virke som kommer från de egna sågverken är något som företaget sätter i första försäljningsledet. Och allt skapar arbetstillfällen.

– Nu är vi fem anställda och en sjätte är på väg in, säger Fredrik Signeul som också menar att det kan bli aktuellt med fler anställningar framöver.

I augusti berättade ST om att sågen i Fagervik kommer att öppna ett byggvaruhus i Sörberge. Men att det blir en överetablering i området tror inte Linus Moberg på.

– Det är ju ingen nackdel att det storsatsas på Östrandsfabriken. Det kommer på något sätt spilla över på många företag i kommunen, säger han.

AB Karl-Hedin bygghandel har 39 byggbutiker runt om i landet samt ett antal sågverk, skog och emballagefabriker.

Mer läsning

Annons