Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för livsmedelsaffär i Ljustorp

Under gårdagen startade utbyggnaden av bygdegården i Ljustorp. En utbyggnad som bland annat ska inrymma en helt ny livsmedelsaffär.

Annons
Något som många betraktare anses vara unikt i dessa dagar. Oftast handlar det om livsmedelsaffärer som tvingas slå igen i glesbygderna. Ljustorp kommer att få en helt ny butik.
Jag känner inte till någon motsvarande satsning någon annan stans, säger Lars-Erik Visén, mentor för tolv olika glesbygdsbutiker i Västernorrland.
Han är engagerad inom föreningen landsbygdshandelns främjande och ser fram med stort intresse hur satsningen i Ljustorp ska gå.
Ännu är det inte klart med vem som ska driva affären. En fråga som ordförande i bygdegårdsföreningen Christer Nyman, hoppas ska lösa sig inom kort.
1,5 miljoner kronor är byggandet projekterat för. Och Bygdegårdsföreningen har valt att köra i egen regi. Bland annat för att få ner kostnaderna.
Det finns mycket ideellt arbete som vi kommer att göra i det här projektet, konstaterar Christer Nyman.
All inredning är redan inköpt. Här hittade man en ICA butik i Umeå som sålde sina frysar, kylar och kundvagnar. Orsaken till försäljningen var att Umeåbutiken skulle byta koncept.
När den nya affären slår upp sina portar för första gången i Ljustorp vet ingen och några löften om datum vill inte Christer Nyman ge.
Det får ta den tid det tar, men jag törs nog säga att det ska vara klart medan gräset fortfarande är grönt.
Gårdagens byggstart innebar att halmen som legat och issolerat markytan togs bort. Sedan kom grävskopan och tog bort asfalten. Nästa steg är att gjuta en bottenplatta innan själva huset börjar växa.
Utbyggnaden på bygdegården innebär ytterligare 255 kvadratmeter. Försäljningsytan i butiken blir 150 kvadratmeter. Sedan ska det till lager, kontor och personalutrymmen.

Mer läsning

Annons