Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då öppnar gymmet

/
  • Här i den gamla restaurangens lokaler ska gymgäster kunna svettas på motionscykeln samtidigt som de tittar ut mot Timrå torg.
  • Vännen Robban Persson hjälper till med bygget under en veckas tid.
  • Alla elsladdar byts ut, och det blir en hel del.
  • Trappen ska rivas och hålet byggas igen för att få större utrymme för gymmaskinerna.

Just nu pågår renoveringen för fullt i lokalerna ovanpå Coop på Köpmangatan i centrala Timrå där Star Gym snart slår upp portarna.
– Vi hoppas kunna öppna i slutet av februari, säger Stefan Rahm.

Annons

När Dagbladet besöker lokalerna ser det ut som en byggarbetsplats. Kompisen Robban Persson, som är på besök, hjälper Stefan Rahm med ombyggnationen och i bakgrunden står två elektriker och drar bort gamla elsladdar från den delen där det gamla restaurangköket höll till.

– Just nu så håller jag på att bära in gips till väggarna som ska bli ytskikt. Vi har rivit ut den gamla restaurangen och nu ska vi bygga upp så långt som möjligt, säger Robban Persson.

En del av det gamla kökets inredning står kvar och men enligt Stefan Rahm går det snabbt att få färdigt gymmet till månadsskiftet.

– Det är bara att bygga två omklädningsrum sedan är det klart. Ytskikten och golvet läggs in på en dag så det går fort. Bygglovet är klart det är bara brandinspektionen som ska gå igenom, säger han.

Den inspektionen kommer att ske under tisdagen.

Varför valde du just de här lokalerna?

– Det var de enda lediga lokalerna som fanns. Det finns väldigt lite lediga lokaler centralt i Timrå i den här storleken, säger Stefan Rahm.

Längst bak i lokalerna ska två omklädningsrum byggas med duschar. Den stora trappan nära fönstren, kommer dock att tas bort.

– Den ska rivas och byggas igen, den tar för stort utrymme, säger Robban Persson.

I lokalerna blir det ingen gruppträning utan kondition och styrketräning på egen hand. Hittills äger Stefan Rahm gym i Härnösand, Östersund, tre i Sundsvall och i höstas öppnades även ett i Söråker, och fler är på gång.

– Konceptet tilltalar, att det är lågprisgym, öppet 24 timmar och att kunden får tillgång till alla gym på samma medlemskap.

Mer läsning

Annons