Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dator med uppkopplingsproblem i Hagalid

Efter midsommar i fjol fick pensionärerna på Hagalid i Timrå en dator. Trots att det gått drygt ett halvår går datorn inte att använda.

Annons
Idén med att skaffa en dator kom från Gunnar Svärd som själv bor på Hagalid. Uppenbarligen fick företaget Metso höra talas om detta och skänkte en dator som placerades inne på terapilokalen.
Gunnar Svärd anser att den nya tekniken är bra på många sätt. Inte minst när det gäller att skaffa sig information över Internet.
Jag tittar mycket på TV, säger han. Ofta hänvisar man under nyheterna eller i andra program till hemsidor på internet där mer information finns.
Chefen på Hagalid Åsa Farhadian tycker att även pensionärer kan behöva tillgång till Internet. Att datorn inte blivit uppkopplat beror enligt henne bland annat på tidsbrist.
Jag har funderat mycket på hur vi ska göra för att få till det här på ett vettigt sätt. Tiden gick och sedan har det varit mycket med ombyggnationen på bottenvåningen, diskussioner om hur vi ska ha det med matsalen och så vidare.
Hon lovar dock att datorn ska fungera innan midsommar. Gunnar Svärd har köpte en egen dator som han har på sitt rum för att kunna komma ut på Internet.
Det är också ett bra sätt att kommunicera med bland annat barn barnen, säger han.
Gunnar Svärd har i ett brev till socialförvaltningen påtalat behovet av en uppkopplad dator. I brevet föreslår han också olika aktiviteter för alla boende.
Det handlar om att bygga en boulehall, arrangera tävlingar med rullstol och rollator, dans i matsalen och korridorpromenader med frågesport.
Jag har inte hunnit läsa hans brev ännu, säger Åsa Farhadian.
Men det där med korridorpromenad lät inte så dumt. Gunnar Svärd har idéer och jag tycker det är jätte bra att han vill att det ska hända saker.

Mer läsning

Annons