Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ordnar disco för de yngsta

/
  • De ordnar knattedisco som projektarbete.  Från vänster: Sara Svedin, Victoria Broman och Mathilda Westerlund.

De yngsta skolbarnen i Timrå har två skräddarsydda discokvällar att se fram emot i nästa månad. Det är tre elever i gymnasiet som arrangerar knattedisco som gymnasiearbete.

Annons

Att träffas för att lyssna på musik och dansa under festliga former är inget som lågstadiebarn brukar ha möjlighet till.

Under den här vintern blir det dock ändring på detta i vårt distrikt.

– Vi vill skapa roliga och fartfyllda discokvällar för förskolebarn och lågstadieelever. I Timrå finns inget liknande, förklarar Victoria Broman, en av de tre arrangörerna till de planerade danskvällarna.

Victoria Broman går sista året på Handelsprogrammet vid Timrå gymnasium. Då är det dags att göra ett gymnasiearbete.

Det kan göras i form av UF - Ung Företagsamhet, där eleverna får driva ett företag som ett skolprojekt.

Victoria har tillsammans med klasskamraterna Sara Svedin och Mathilda Westerlund startat ett skolföretag som heter "KnatteDisco UF".

Arbetet med UF-företaget är i full gång sedan en tid tillbaka.

De tre flickorna fick idén till sitt gemensamma projekt när de gjorde ett skolarbete i företagsekonomi under fjolåret. De kom på hur det var när de själva var i lågstadieåldern.

– Vi tänker ungefär lika alla tre, vi jobbar bra ihop och vi har förberett oss väl. Vi vet att det finns ett behov av knattediscon i Timrå, säger Victoria Broman och får nickande medhåll från Sara och Mathilda.

Premiärdiscot blir den 14 februari i Böle skolas gymnastiksal. Den kvällen ordnas för de barn som går i sex-års och första klass. Den 21 februari blir det motsvarade disco för barn i tvåan och trean.

Föräldrarna får anmäla sina barn i förväg till discokvällarna som har 50 barn som maximalt antal deltagare. Man betalar vid anmälan för ett discopaket där det ingår en fiskdamm, festis, popcorn och godis. Barnen behöver således inte ta med sig några pengar.

Allt överskott från discokvällarna går direkt till organisationen Världens Barn.

Mer läsning

Annons