Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De överklagade ishallsbeslutet – nu har kammarrätten svarat

Efter avslag i förvaltningsrätten gick kvartetten vidare.
Nu har kammarrättens svar kommit.

Annons

Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Nätverk Timrå överklagade kommunfullmäktiges beslut om att köpa ishallen av Timrå IK till förvaltningsrätten.

I överklagan yrkade de också på att rätten skulle fatta beslut om inhibition. Med det menas att fullmäktiges beslut inte ska gälla fram tills dess att ärendet avgjorts i förvaltningsrätten.

Det yrkandet sa förvaltningsrätten nej till med motiveringen att det inte framkommit något i ärendet för att utföra verkställdhetsförbud. Det beslutet överklagade M, FP, KD och NT, till nästa instans som är kammarrätten.

Nu har kammarrätten gått igenom allt material som finns i målet och fattat beslut i ärendet. Kammarrätten i Sundsvall meddelar inte prövningstillstånd. Vilket innebär att förvaltningsrättens beslut står fast.

Robert Thunfors, talesperson Nätverk Timrå, förklarar i en skriftlig kommentar att beslutet var väntat. Det kommer inte heller att överklagas till nästa instans, som är Högsta förvaltningsdomstolen. Nu avvaktar man förvaltningsrättens handläggning av frågan.

Mer läsning

Annons