Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den enda aktien Lindstrand ägt

/
  • Ewa Lindstrand var med och räddade Dagbladet undan konkurs 1992. Hon vill ha ännu mer bevakning av Timrå kommun.
  • Kenneth Westberg har många gånger skapat rubriker i Dagbladet.

Timrås politiker beklagar nedläggningen av Dagbladet.
Men hoppas att ST utökar den lokala bevakningen på orten.
– Jag har nog läst Dagbladet hela mitt liv, och den fanns alltid i mitt föräldrahem, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand.

Annons

Varken hon eller gamle S-kollegan, numera Moderatpolitikern, Kenneth Westberg blev överraskade av beskedet att Dagbladet försvinner.

– Det handlar så klart om intäkter och kostnader, det kostar pengar att driva en tidning, säger Westberg.

– Jag tycker att det är tråkigt, men väntat. Det blir så här när man som läsare får en stor del av materialet i bägge tidningarna, säger Lindstrand.

De båda har figurerat mycket på tidningens Timråsidor.

Som S-topp var Lindstrand dessutom inblandad i den räddningsaktion som gjordes 1992, när A-pressen gick i konkurs och Dagbladet var en hårsmån från att gå samma väg.

– Det är enda gången i hela mitt liv som jag har köpt aktier. Dagbladet hade en stor betydelse för mig då, säger hon.

Nu försvinner Dagbladet, efter 115 år som S-märkt dagstidning i Medelpad.

– Visst skulle jag vilja att vi hade en tidning som hade ännu mer av det kommunala perspektivet på frågorna, där tycker jag att både Dagbladet och ST har tappat lite. Det är svårt för medborgarna att veta vad som händer i kommunen. Som kommun är det inte alltid vi lyckas nå ut med all information. Så lokaltidningen fyller en funktion, säger Lindstrand.

– Jag hoppas att ST:s håller sitt löfte att utöka bevakningen i Timrå. Det behövs mer bevakning och mer information. Sen saknar jag en lokal tidningsredaktion i Timrå, det har betydelse att finnas på plats, säger hon.

Kenneth Westberg är även han uppvuxen med Dagbladet.

– Jag har prenumererat så länge jag kan minnas, även om tidningen då hette Nya Samhället när jag började läsa den. Det är tråkigt att den försvinner, det blir svårt att fylla upp det tomrummet, säger han.

Att Westberg ofta har skapat rubriker i tidningen är inget han har haft något emot.

– Jag har alltid haft en bra relation med reportrarna. Det är journalisternas uppgift att granska politikerna, och att man inte alltid håller med hör till. Man kan ju inte påverka en dirigent på operan heller, säger han.

Mer läsning

Annons