Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var bättre förr

/
  • Lillemor Göransson tänker ta upp frågan om de ändrade busstiderna bland sina medlemmar till hösten. Och hon räknar med att kritiken kommer att bli hård.

—Det är skamligt.
Så kommenterar Lillemor Göransson, ordförande i hyresgästföreningen i Timrå den nya bussturlistan.

Annons
Hon kommer till hösten att aktualisera busstiderna bland sina medlemmar. Just nu hinner hon på grund av hög arbetsbelastning och kommande semester.
Det är märkligt, säger hon. I fjol satsade kommunen stora pengar på att bygga busskurer och handikappanpassa busshållplatser. När dessa är färdiga, så dras bussturerna in.
Hon syftar i första hand på Tallnäsvägen där tre hållplatser handikappanpassats. Det vill säga att trottoarkanten ligger i nivå med bussens första trappsteg och att en linje skapats för att blinda lättare ska hitta ingången till bussen.
Tre sådana hållplatser byggdes på Tallnäsvägen och en hållplats fick en ny busskur.
Lillemor Göransson är också kritisk till att färre bussar går mellan Vivsta och Tallnäs.
Det är många som slutar arbeta mellan 14.00 och 16.00. Framförallt under sommaren. Men mellan 14:33 och 16:33 går det ingen buss.
Hon är själv lite förvånad över att inte fler har protesterat. Men till hösten räknar hon med att fler kommer att höja rösten.
När man upptäcker hur glest det är mellan bussarna så kommer många att bli arga. Detta är något vi inte kommer att kunna acceptera.

Mer läsning

Annons