Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialog ska skapa bättre facklig aktivitet

/
  • Diskussionerna under grupparbetena var livliga och deltagarna tyckte det var en givande utbildning. Från vänster Erik Sjödin, kursledare, Babro Nordh, Anette Mattsson, Inger Jansson, Elisabeth Helsing och Ingrid Ödmark-Olofsson, kursledare.

Genom en bättre dialog ska det fackliga arbetet och förståelsen mellan anställda inom kommunals avtalsområde i Timrå förbättras. Cirka 60 arbetsplatsombud ska genomgå en utbildning i dialog.

Annons
Utbildningen är uppdelad i tre grupper som vardera under tre heldagar förkovrar sig i ämnet. En grupp har läst färdigt och just nu pågår undervisningen för den andra gruppen.
Egentligen handlar mycket om att lära sig lyssna, ta hänsyn och skaka av sig fördomar och ryggsäckar som kan finnas i bagaget.
Vi vill att det ska kunna byggas en gemensam plattform att utgå som skapar förutsättningar för en levande dialog där alla är och känner sig delaktiga, säger kursledare Ingrid Ödmark-Olofsson, som till vardags arbetar som undersköterska i Stöde. Till sin hjälp har hon ordförande Erik Sjödin i kommunals avdelning på sjukhuset i Sollefteå.
En hel del av utbildningen tar sin grund ifrån deltagarnas egna erfarenheter. Det kan handla om det egna och andra bemötande i olika situationer. Frågeställningar dyker upp om vad som skulle hänt om bemötandet varit annorlunda.
Det handlar mycket om att ta till vara på varandras kunskaper, acceptera varandra oavsett kön, etniskt ursprung och så vidare. Förenklat gäller det att skapa en förståelse och se till att ta tillvara på de olikheter som finns.
Västernorrland för det första län i Sverige där dialogutbildningen starta med inriktning på att alla som är fackligt aktiva ska utbildas. Till dags datum har 15 sektioner fått chansen av 26. I Sundsvall uppskattades utbildningen mycket av arbetsgivaren.
Sundsvalls kommun har köpt utbildningen och ska genomföra den bland samtliga anställda.
Men även från fackligt håll är man väldigt nöjda. Erik Sjödin tar gärna Kramfors som ett exempel.
Det har blivit en jädrans skillnad, säger han. Det fackliga samtalet fungerar bra och aktiviteten bland medlemmarna i Kramfors har ökat.
Efter dialogutbildningen i Timrå är det meningen att platsombuden ska fortsätta med stegutbildningen. Den är mer koncentrerad på lagar och avtal.
Meningen är att man då ska använda sig av dialogmetoden där samtalet styr. Den här utbildningen ger samtliga ett verktyg som gör det lättare att föra samtalet.
Utbildningsmaterialet kommer ursprungligen från USA och under gårdagen fanns deltagarna från Timrå i Bergeforsens Folkets Park.

Mer läsning

Annons