Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dö, dö ditt missfoster"

Med dödshot och förföljelse trakasserade mannen kvinnan.
Nu åtalas han på flera punkter för en rad brott.

Annons

Under drygt två veckor har mannen, som är i 40-årsåldern, hotat Timråkvinnan på olika sätt. Enligt åklagaren har han hotat att döda henne och kommit hem till henne och försökt ta sig in i lägenheten. Han har även stått utanför hennes lägenhet och slagit sönder titthålet till hennes bostadsdörr.

Mannen har även kallat på polis och sagt att kvinnan är på väg att ta livet av sig. Enligt åtalet så har han också skickat en bild på en svårt skadad kvinna och sagt att "så kan det gå" till kvinnan som är bosatt i Timrå. Han ska även ha uttryckt hot som: "Dö, dö ditt missfoster, din fitta." dessutom har han hotat med att ta med sig kvinnan i graven.

Förutom de hoten så har mannen under en dryg 14-dagarsperiod överöst kvinnan med telefonsamtal, sms/mms och Facebookmeddelanden. I stämningsansökan framgår det att det handlar om 559 telefonsamtal, 111 sms/mms och 283 meddelanden via Facebook. De meddelandena ingår nu i bevisningen mot mannen efter det att IT-tekniker tömt hans telefon. Även i kvinnans telefon finns det bevis mot mannen.

Nu åtalas mannen för olaga förföljelse medelst olaga hot, ofredande och skadegörelse. Förföljelsen av kvinnan har pågått mellan den 18 juni och den 4 juli, då mannen anhölls. Han häktades tre dagar senare för de misstänkta brotten.

Mer läsning

Annons