Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen mot den storsäljande duon har fallit

/

Under två års tid sålde paret mängder av saker via nätet utan att deklarera inkomst.
Bokföringsbrott hävdade åklagaren och åtalade.
Nu har tingsrättens dom fallit.

Annons

Mellan januari 2010 och december 2011 sålde paret varor för flera hundratusen kronor på internetsajten Tradera. Men ingen av de två deklarerade någon inkomst för perioden. Det gjorde att åklagaren, som hävdade att paret bedrivit näringsverksamhet, åtalade personerna för bokföringsbrott samt försvårande av skattekontroll.

Paret hävdar däremot att det är egna personliga saker som de sålt på Tradera. Kvinnan menar att det handlat om saker som hon samlat på sig genom åren. Det har bland annat handlat om serviser som hon sålt i delar och därför har det blivit så många transaktioner.

Mannen menar att han levt på sparade pengar och pengar som han fått av sin far. Under de två åren har han också sålt sina föräldrars gamla bohag. Han förklarar också de många transaktionerna med att han delat upp sakerna han sålt.

Tingsrätten konstaterar att paret tillsammans under de två åren sålt varor för dryga 700 00 kronor. Affärerna har skett vid cirka 2 600 tillfällen. Det talar enligt tingsrätten emot att försäljningen endast avsett privata samlingar.

Det faktum att paret hävdar att deras samlingar förvarats i hemmet menar tingsrätten anses som osannolikt eftersom det rör sig om så många försäljningstillfällen.

Men sammantaget går det inte att ställa utom allt tvivel att paret gjort sig skyldig till den gärning som åklagaren påstår. Därför friar rätten och åtalet ogillas.

Mer läsning

Annons