Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E4 fylldes återigen av upprörda åkare

/
  • Micael Sjödin Här stannar Sverige och Fredrik Nordin Landsbygdsupproret.

I december protesterade åkarna över orättvisa villkor.
Under lördagen var det dags igen – den här gången med bönderna till hjälp.

Annons

Klockan 12 i lördags rullade återigen konvojen av lastbilar på E4 mellan Timrå och Sundsvall för lika villkor i transportbranschen. Under drygt två timmar, med brölande signalhorn och helljusblink, protesterade förarna över orättvisorna. Den här gången gör de gemensam sak med bönderna och åkare i övriga länder i Norden.

– Jag är här för att protestera över de orättvisa villkoren i transportbranschen, och försöka få bort folk som inte bör vara här och köra, säger timmerbilschauffören Mathias Simon.

De stora problemen för branschen är bränslepriset, prisdumpningar och när utländska firmor används för transporter i Sverige.

En av arrangörerna, Micael Sjödin från organisationen Här Stannar Sverige, berättar om en stor manifestation.

– Det är en samnordisk aktion. Klockan 12 startar kortegen i 17-18 olika städer I Sverige och samtidigt även i Norge, Finland och Danmark. Dessutom har vi bjudit in Landsbygdsupproret.

Fredrik Nordin är bonde utanför Härnösand och han representerar Landsbygdsupproret. Han är inte främmande för att protesterna kommer att ske på andra sätt

– Vi protesterar mot ungefär samma saker. Höjda skatter och orättvisan som sker i landet. De utländska transporterna som sker missgynnar hela Sverige, säger han. Får vi inte gehör nu så måste vi göra det igen. Fast mycket värre, säger Fredrik Nordin.

Mer läsning