Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiproblem kan ge vita veckor

/
  • På grund av upprepad ekonomisk misskötsamhet från Timrå IK så kan det bli torrlagt på Eon Arena framöver.

Den ekonomiska krisen för Timrå IK förvärras.
Nu kan det leda till att man får spola kröken på Eon Arena.
– Det har skett på grund av upprepad ekonomisk misskötsamhet, säger Ruth Jonsson.

Annons

Att ishockeylaget Timrå IK har ekonomiska bekymmer är ingenting som överraskar. I mitten av september berättade Sundsvalls Tidning att klubben har miljonskulder hos Skatteverket. Nu kan det ihåliga ekot i pengakistan och problemen med ekonomin få fler följder. I morgon dimper ett brev ner i klubbens brevlåda – men redan nu kan ST berätta om innehållet i det.

Alkoholenheten i Sundsvall har återigen öppnat ett tillsynsärende gällande tillståndet för alkoholservering på Eon Arena.

– Ekonomisk skötsamhet är en av grundstenarna i alkohollagen och därför ser vi allvarligt på det här, säger Ruth Jonsson, handläggare på alkoholenheten vid Sundsvalls kommun.

Det är Conferera AB, ett dotterbolag till Timrå IK, som har tillstånd till att sälja öl, vin och sprit i ishockeytemplet. Timrå kommun köper tjänsten med tillsyn av alkoholrättigheterna av Sundsvalls kommun.

När enheten för serveringstillstånd upptäcker några former av brister så agerar man och skickar ett meddelande om att en utredning kommer att påbörjas. I det här fallet blir det Socialnämnden i Timrå kommun som ska utreda ärendet och när det gäller Conferera AB så har det skett tidigare.

– Vi har lyft frågorna vid två tillfällen tidigare men socialnämnden i Timrå har inte vidtagit några åtgärder. Det har inte varit på samma linje som oss och sett andra förklaringar till varför det är som det är och inte velat vidta några sanktionsåtgärder, säger Ruth Jonsson.

Senast var det vid klubbens rekonstruktion i våras och gången innan det var i juni 2012.

Då valde socialnämnden att avsluta ärendet utan åtgärd. Nu ska det tas upp igen och det som kan ske är allt från att det avskrivs, en erinran eller varning till det att tillståndet dras in.

Mer läsning

Annons