Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjäl lämnar Torsboda

/
  • Tummen upp för nio härliga år i Torsboda. Efter sommaren ska Hasse Eriksson försöka trappa ner till 40 timmars arbetsvecka på sin station i Härnösand som han äger tillsammans med sin svåger.

\"Det svåraste är inte att uppnå ett mål, det svåraste är att sätta dem.\" Det är ett av de motton som drivit Hasse Eriksson till den plats han befinner sig idag.

Annons
Det andra mottot som ledsagat honom sedan tiden som chef för svenska Pepsi Cola är: \"When you do it, do it different. When you do it, do it big!\".
Hasse Eriksson har drivit Statoilmacken i Torsboda under nio händelserika år, men nu är veckorna räknade.
- Att lämna Torsboda är jättetråkigt, men jag har tyvärr inget annat val. Min målsättning var att sätta Torsboda på kartan både internt, för Statoilorganisationen, och externt, för befolkningen och kunderna. Man kan väl kanske kalla det för manlig fåfänga, skrattar Hasse och fortsätter: -Statoil är en av de bästa organisationer jag varit i och jag känner mig uppskattad av dem. Macken har fått högsta betyg för välskött station i alla nio år.
Hasse Eriksson har ofta fått känna sig yngst i det han företagit sig. Han började som barn att montera ihop cyklar, från skrotgrejer, som han sedan sålde. Som13-14 åring utrustade han sig med kameror och jobbade åt Hasselblads foto i Uppsala. Han praktiserade på ateljéer och har en diger samling kameror, bl a en som tidigare varit i Gösta Knutssons ägor (författaren till Pelle Svanslös). Efter lumpen blev Hasse erbjuden jobb i en dagligvaruaffär av en fotointresserad butiksägare och sedan var hjulet i rullning.
- Jag har alltid sett möjligheterna och gått mina egna vägar som Jaguaren, säger Hasse med glimten i ögat och avslöjar att han sedan tiden på Pepsi varit svag för bilmärket Jaguar och bl a äger Gunder Häggs gamla -58:a. Innan han tog över Statoilmacken i Torsboda hade han jobbat som säljare för Kalvi och Barnängen. Varit försäljningschef för Colgate i både Sverige och Norge.
-Jag har aldrig behövt söka något jobb. Jobben har sökt upp mig, säger han och arbetsveckan expanderade. Han blev chef för svenska Pepsi Cola, startade sen ett eget företag med marknadsföring där Event marketing växte och tillslut fick Hasse att sätta stopp för hjulet.
-Istället för att komma hem kom jag bara längre bort. Min yngsta dotter, Jessicas, första sammanhängande mening var: \"Pappa, taxin kommer snart\" och en jul för tio år sedan kände jag att det var dags att trappa ner. Jag var less på att packa väskan.
Men drivkraften fanns kvar och Hasse såg en stor utvecklingspotential i trafikbutikerna.
-Biltillverkningen har förändrat förutsättningarna för mackerna. Idag står det i instruktionsböckerna att det bara är aukoriserade verkstäder som får öppna motorhuven. Så istället för att serva bilen servar vi nu chauffören. Vi hjälper kunderna att spara tid.
Själv är det just tid Hasse vill ha för att förverkliga nya drömmar. Han vill sätta sig själv i fokus.
-När man fyllt 50 är 2/3 av den aktiva tiden förbrukad. Men 1/3 är är kvar. Den tiden vill jag göra de där små vardagssakerna på . Jag drömmer om att få sitta och titta på tipsextra med en pilsner. Göra som en vanlig gubbe. Livet är inte för evigt och mitt i livet, mitt i klivet kan saker hända. Det är dock med ett tungt hjärta jag säger hej då till världens bästa personal och underbara kunder här i Torsboda, avslutar Hasse Eriksson som har som mål att bara jobba 40 timmar i veckan när han fyller 55.
Susanne Elfström

Mer läsning

Annons