Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever bjöd på kultur med skoj och glädje

/
  • Prinsessan Törnrosa gör sig redo för sin 15:e födelsedag, föga vetande om hur dagen kommer att sluta.
  • Ryttaren och räddaren i nöden. Prinsen undrar hur han ska kunna ta sigtill slottet där alla sover sin hundraåriga sömn.
  • Eleverna på Timrå gymnasiums estetiska program har skapat koreografin till barnlåtarna helt själva.
  • Eleverna på Böle skolan blev imponerade av gymnasieelevernas föreställning.
  • Eleverna på Timrå gymnasiums estetiska program har skapat koreografin till barnlåtarna helt själva.

Direkt på måndagsmorgonen bjöd elever på estetiska programmet vid Timrå gymnasium barnen på en färgsprakande show.

Annons
På programmet stod två kända barnsagor, Prinsessan Törnrosa och Mästerkatten med stövlar. Eleverna bjöd även på flera dansnummer och koreografin stod de alldeles själva för.
Vi producerar kultur i en fattig kommun. Vi har varit i skolor i flera år och visat upp oss och vill fortsätta att visa hur esteter arbetar i kommunen. Många av dem som ser barnteater, blir intresserade den vägen, säger teaterlärare Lena Lindh.
Bara två av eleverna på estetprogrammets årskurs två kommer från Timrå. Dansen har lockat elever från Härnösand, Ånge, Fränsta och Östavall, bland annat.
Karin Erhardsson kommer ända från Ljusdal i Hälsingland och har två timmars hemresa.
Där jag bor finns inte dans, bara bild, säger Karin Erhardsson.
Det är en kanonklass. Jag går här för skojs skull och har inga planer för framtiden, säger Mari-Louise Berggren från Njurunda.
Klasskamraten Anna-Lotta Andersson, också från Njurunda, drömmer däremot om att bli danslärare. Alnöbon Felicia Gillström vill bli skådespelerska.
Men jag kommer aldrig att gå så långt, säger hon.
Helena Johansson från Ljustadalen har helt andra planer. Hon vill bli ortoped, men Anna Westin från Fränsta vill bli skådespelare eller musiker.
Johan Forsberg, klassens enda kille, siktar på att komma in på Balettakademien. Han har redan gått ut gymnasiet på Hedbergska och tar nu bara danslektioner, alla tre årskurser på en gång.
Jag går här för att komma på rätt nivå. Jag dansar 18 timmar i veckan men jag vill dansa mer. Ju mer man rör på sig desto mer orkar och vill man dansa, säger Johan Forsberg.
Elin Norgren och Matilda Sundvall behöver inte välja väg på länge än. De går i ettan i Böleskolan. Båda tyckte att föreställningen var jättebra, från början till slut.

Mer läsning

Annons