Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elis, 9, vill ha mer pengar till skolan

/

Vår satsning att ställa frågor till våra politiker engagerar stor som liten. Nioårige Elis Jansson undrar om Timråpolitikerna kan lova att skolan ska få mer pengar?

Annons

Centerpartisten Niklas Edén, gruppledare för Centerpartiet i Timrå, svarar ja på frågan och skriver också att pengarna bland annat ska användas för att förbättra elevernas och lärarnas arbetsmiljö.

Även Miljöpartiet i Timrå vill satsa mer på skolan. Folke Nyström, ordförande för MP i Timrå, säger att det jobbar för att lärarna ska få högre löner och mindre pappersarbete. "Vi vill införa elevvårdsenheter som har till uppgift att stödja och hjälpa elever, avlasta lärare och sköta direktkommunikationen med föräldrar."

Socialdemokraten Mats Wallin, som är ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, skriver att skolan i Timrå har fått mer pengar varje år de senaste åren. Så kommer det att bli även 2015.

Det moderata oppositionsrådet i Timrå, Tony Andersson, svarar att de under de senaste åren i sina budgetar haft många fler miljoner till skolan än Socialdemokraterna. Får partiet majoritet i kommunen efter valet lovar han mer pengar till skolan.

Även Kristdemokraternas Henrik Sendelbach hänvisar till de budgetförslag som de lagt tillsammans med FP, C och M de senaste åren där de velat satsa mer pengar på skolan än Socialdemokraterna. Partiet vill också satsa pengar på att fixa skolmiljön, inte minst på Ala skola.

Heidi Jabobsen, Vänsterpartiet, lovar att göra allt i sin makt för att skolan ska få mer pengar. "Skolan är det område som vi kommer prioritera allra högst. Bland annat vill vi göra det möjligt för skolor att anställa mer personal, både lärare och andra personer som behövs för att alla elever ska få en bra utbildning och en trygg skolmiljö."

Folkpartisten Björn Hellquist menar att skolfrågan är den absolut viktigaste i årets val i Timrå. "Om Folkpartiet får tillräckligt många röster i årets val så kommer vi att se till att skolorna i Timrå får betydligt mer pengar."

Marcus Molinder, som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i länet, svarar Elis Jansson så här: "För att förklara enkelt för dig Elis 9 år så kan man säga att skolorna här kommer att få högre veckopeng av dom som bestämmer i kommunen så att det ska kunna bli bättre för alla elever i Timrå kommun. Det är vad min grupp kommer att jobba för också."

Gå in och ställ frågor till våra politiker du också. Gå in här.

Mer läsning

Annons