Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enduroklubben vill fortsätta i Torsboda

Timrå Enduroklubb har ansökt om förlängning av nyttjanderätten till det markområde man disponerar av Timrå kommun i Torsboda.

Annons
Enligt föreningens verksamhetsberättelse har bland annat ungdoms- och knatteverksamheten vuxit under 2007 och där förbereder man ytterligare satsning.
Timrå Enduro har för närvarande ett 100-tal medlemmar och av dessa 30 aktiva åkare. Man har varit representerad på de stora tävlingarna runt om i landet under året, bland annat med 14 åkare på den klassiska tävlingen på Gotland.
För att locka fler unga till den organiserade formen av terrängkörning med motorcykel så har banan i Torsboda förbättrats och där ska en säker och lättkörd knattebana byggas under detta år enligt planerna. Satsningen på yngre åkare inleddes med ett läger för grabbar och ett för tjejer under fjolåret med elitåkarna Stefan Dasilva och Jessika Jönsson som instruerande tränare.
På hemmabanan har man också haft tre mindre tävlingar i klasserna Knattar, Ungdomar, Motionärer och Seniorer.
Som villkor för verksamheten gäller att körning endast får ske på dagtid och i samförstånd med den andra motorklubben som utnyttjar området intill, Ståck.

Mer läsning

Annons