Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få kom till öppet hus

/
  • Leila Moisio och Elisabeth Andersson från socialpsykiatrin tog mot gästerna Mikael Olsson och Ragnar Kristoffersson som fick en liten pratstund och fika i Anhörigcentrums lokaler i centrumhuset under annandagen.

Det var inte många som kom till öppet hus i anhörigcentrum i Centrumhuset i Timrå. Under tre juldagar har det varit öppet för människor som normalt brukar vara ensamma över julhelgen.

Annons
Vad det riktigt beror på kunde ingen av arrangörerna svara på, annat än gissningar.
Vi kanske inte har varit ute i tillräckligt god tid, säger Elisabeth Antonssson, från socialpsykiatrin var på anhörigcenter under annandagen tillsammans med kollegan Leila Moisio.
Båda var också i lokalen under julaftonen då det kom två besökare. Under juldagen var det däremot några fler personer som kommit.
Vi var väl fem till sex personer, säger Ragnar Kristoffersson, som även slank in för en kopp kaffe under annandagen.
Han tycker det är synd att inte fler tar chansen att komma.
Jag tycker det är bra att det här finns. Det är lätt att deppa ihop under stora helgdagar. Nu får man chansen att träffa människor och sitta och prata en stund.
Han tror att det finns många som blandar ihop Anhörigscenters lokal med Inbetween.
En del går säkert till Inbetween och om dörren är låst så tror man att det inte blev något.
Mikael Olsson som också tog chansen att besöka öppet hus i Anhörigcentrum tycker att det är bra om det inte blir för mycket folk.
Då blir det så stimmigt, säger han. När det är lite folk så blir det lugnare och lättare att prata med varandra.
Arrangemanget är ett samarbete mellan IPF, Intresseföreningen för psykiskt funktionshindrade och socialpsykiatrin. Nu kommer det att vara stängt och ett nytt försök görs under nyrårsaftonen från klockan 19:00 till midnatt och under nyårsdagen mellan 11:00 och 16:00.
Vi har tidigare arrangerat detta i våra egna lokaler och då har det kommit fler, konstaterar Leila Moisio som tycker att deras kontakter har blivit informerade.
Att man inte kommer kan beror på en viss försiktighet där man kanske känner sig lite oroliga till att många ska komma.
I år hade socialpsykiatrin först bestämt sig för att köra sitt egna arrangemang i Anhörigcenters lokaler. IPF fick höra talas om detta och ställde en fråga om man kunde samarbeta eftersom IPF kört detta arrangemang i lokalerna under förra julhlegen.

Mer läsning

Annons