Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facken kräver åtgärder

/

Den psykosociala arbetsmiljön på förskolan är under all kritik. Det menar Kommunal och Lärarförbundet som kräver att arbetsgivaren tar tag i situationen.

Annons

Enligt skyddsombuden har de under en längre tid varit problem på Framnäs förskola. Nu har de lämnat in en begäran om arbetsmiljöåtgärd enligt arbetsmiljölagen, en så kallad 6 6 a-anmälan. I skrivelsen påpekar de att de vid flera tillfällen påtalat problemen för chefer men att inget hänt. Tvärtom menar de, har problemen med bland annat konflikter mellan personalen blivit värre. Skyddsombuden skriver att det är risk att personalen blir sjuka på grund av arbetsmiljön och de menar att problemen till stor del beror på ett otillräckligt ledarskap.

Nu begär de bland annat att arbetsgivaren undersöker hur personalen mår. De vill också ha svar på vilka åtgärder man tänker vidta. Förskolechefen Pernilla Nyberg har tagit del av anmälan och hon berättar att man har påbörjat ett arbete för att förbättra arbetsmiljön. Exakt vilka åtgärder det är vill hon inte gå in på.

– Ledare och medarbetare arbetar med det här tillsammans, säger hon.

Hon menar att föräldrar som har barn på förskolan inte ska behöva vara oroliga.

– Det här är inget som gått ut över verksamheten som sådan. De kan känna sig helt trygga.

Mer läsning

Annons