Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fälls för kvinnomisshandel

Mannen misshandlade kvinnan och hotade henne efter polisanmälan.
Nu fälls han av Sundsvalls tingsrätt och straffet blir kännbart.

Annons

Det var den 30 augusti i år som Timråbon tilldelade kvinnan ett hårt slag i ansiktet med knuten näve. Slaget var smärtsamt och kvinnan blödde och blev svullen av misshandeln. Det har också dokumenterats efter det besök hos läkare som kvinnan gjorde. Mannen själv nekar till att ha slagit sin före detta sambo med knuten näve. Enligt honom så ska slaget ha skett med öppen hand.

Under perioden 30 augusti till och med 11 november har mannen även hotat kvinnan på olika sätt. Han har skrivit hot till henne via Facebook samt sms och även gjort besök hos kvinnans mamma. Besöket skedde den 11 november och då greps mannen. Han anhölls och häktades tre dagar senare.

Nu har Sundsvalls tingsrätts dom fallit och mannen döms för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak. Rätten tror inte på den 24-årige mannens förklaringar. Han har ändrat sin berättelse mellan polisförhör och rättegång. Kvinnans förklaringar anses som mer trovärdiga. Dessutom finns det bevis mot mannen i form av sms och vittnesuppgifter.

Mannen dömdes för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd den 23 september i år. Då blev påföljden villkorlig dom och samhällstjänst. Den här gången blir det fängelse i tio månader och 24-åringen ska även betala skadestånd till kvinnan.

På grund av risken för fortsatt brottslighet ska mannen stanna kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft. Domen kan överklagas och en eventuell överklagan ska ställas Hovrätten för Nedre Norrland och vara tingsrätten tillhanda senast den 7 januari nästa år.

Mer läsning

Annons