Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig korsning byggs om

/
  • En trafikdelare gör korsningen Vivstavägen — Järnvägsgatan säkrare i och med att bilar som ska svänga vänster måste köra långt fram så att sikten blir fri över backkrönet.

Timrå kommun tog polisens varning på allvar och nu byggs korsningen Järnvägsgatan - Vivstavägen om.

Annons
Det var under april som polisen i ett brev till kommunen varnade för den farliga kostningen och hoppades att kommunen skulle åtgärda problemet.
Anledningen till polisens begäran till kommunen härrör sig från en privatperson som besökt polisstationen. Efter besöket åkte polisen ut till den aktuella korsningen och menar att de iakttagelser som privatpersonen har är riktiga.
Det gäller framförallt den trafik som kommer i riktning från Östrandsfabriken och ska svänga vänster mot Vivstavägen.
Problemet var att den som skulle svänga hade svårt att se mötande trafik som kommer och kör mot Östrandsfabriken. Detta på grund av ett kraftigt backkrön på Järnvägsgatan efter korsningen sett från föraren som ska svänga.
Den trafikdelare som nu är under byggande tvingar fram trafiken från Östrandsfabriken så att föraren kan se eventuell mötande trafik och på så sätt minimera en krock i samband med vänstersvängen. Någon jätteinvestering är det inte frågan om. Ronnie Söderlund, chef på kultur- och teknikförvaltningen bedömer att priset hamnar på cirka 35 000 kronor.

Mer läsning

Annons