Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastställd fängelsedom

Annons
Domen mot den 38-årige timråbo som i somras försökte köra på en polisman vid en vägspärr står fast. 38-åringen överklagade först till Hovrätten som inte gjorde någon ädnring av påföljden på 1 år och 8 månader. Nu har även Högsta domstolen tittat på fallet och beslutat att inte medge prövning.
38-åringen fälldes för flera brott, bland annat grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. Vid händelsen i mitten av juli hade han tillgripit en motorcykel som han framförde från Birsta i riktning mot Timrå på vägen över Skönvik. Han var vid tillfället påverkad av alkohol och narkotika.
En efterföljande polisbil försökte vid flera tillfällen stoppa 38-åringen utan att lyckas. En annan patrull upprättade då en spärr i Timrådalen i närheten av kyrkan. Polismannen parkerade tvärs ena väghalvan, med blåljusen påslagna, men lämnade den andra fri, samtidigt som han gjorde stopptecken till 38-åringen på mc:n. Denne saktade först in men gasade sedan på och enligt vittnen styrde han mot polisen som fick kasta sig undan för att inte bli påkörd. Därefter körde mannen i hög fart genom Timrå och upp på motorvägen, i fel körriktning. Efter knappt en kilometer körde han av vägen där han kunde gripas av efterföljande polis.
Förutom fängelsedomen ska han betala 10 000 kronor i skadestånd till polismannen.

Mer läsning

Annons