Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filéade Tynderösuringar går på export

/

Suringarnas popularitet sprider sig till flera länder.

Annons

Det är inte direkt så att vinsterna jäser. Men den svenska surströmmingsnäringen står stadig.

Torsdagens surströmmingspremiär får många att öppna burken som sprider dofter och odörer i omgivningen.

Oskars surströmming på Tynderö en av storleverantörerna av delikatessen och matintresset världen över gör att fiskarna hamnar på matbordet världen över.

Men det är inte hela strömmingar som lockar mest.

Sedan ett par år så är trenden att många väljer filéad fisk i stället för att behöva rensa den själv.

– Det har väl att göra med att man inte kan rensa, helt enkelt. Det är väl så med de flesta fiskar i dag, att det ska vara filéer, säger Jan Söderström, vd för Oskars, i ett uttalande till TT.

Läs också: Interaktiv tidslinje om surströmming

Mer läsning

Annons