Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera partier reserverar sig mot beslut om Eon arena

Miljöpartiet anser inte att det finns någon ekonomisk fördel.
M, FP, KD och NT menar att man inte kan bilda sig en uppfattning om hela affären.

Annons

Miljöpartiet har lämnat in en skriftlig reservation gällande beslutet i kommunfullmäktige från den 24 augusti om att köpa Eon arena för 45 miljoner kronor.

Miljöpartisterna anser att det inte finns någon ekonomisk fördel eller annat giltigt motiv till att köpa arenan. Kommunens behov av en ishall för allmänhetens åkning och ett ishockeygymnasium menar man inte motiverar köpet.

Partiet anser att Timrå IK kan fortsätta som förut med drift och annan verksamhet i arenan. Det finns "inget behov av att ändra på detta.", skriver partiet i reservationen.

Även Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Nätverk Timrå har lämnat in en skriftlig reservation gällande beslutet om köp av ishallen. Kvartetten anser att endast ett fåtal av de 14 punkter på den lista som ledde till återremiss vid fullmäktigemötet i juni har besvarats.

På grund av det anser de fyra partierna att det inte går att bilda sig en uppfattning om affären. "...både vad gäller framtida investeringar men även säkrande av hyresintäkter, utöver det kända förslaget på köpeskillingen 45 miljoner kronor.", meddelar de i sin skriftliga reservation.

Mer läsning

Annons