Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickans kanaländring slutade i rätten

/

När dottern ändrade kanal på tv:n blev fadern arg.
Nu döms han för misshandel.

Annons

Dottern ville se på tv och ändrade kanal. Det gillade inte pappan som tryckte sin hand hårt över den lilla flickans mun. Av misshandeln fick flickan ett märke, stort som en halv tiokrona, på läppen. I polisförhör har flickan, som är i tioårsåldern, berättat vad som hänt. I början var hon fåordig men sedan har hon detaljerat berättat vad som skedde under den aktuella kvällen i slutet av augusti 2014. Hon har även berättat att pappan brukar bli arg när han dricker och brukar då också skrika åt henne.

Pappan själv menar att han inte alls gjort sin dotter något illa. Han förstår inte varför hon sagt det hon sagt och menar att märket på läppen är ett av de munsår flickan brukar få. Läkare som undersökt flickan menar att det definitivt inte är något munsår utan det bedöms vara ett märke efter ett mindre trauma.

Sundsvalls tingsrätt slår fast att det utan allt rimligt tvivel är fastställt att pappan gjort sig skyldig till det han anklagas för. Gärningen som skett mot dottern i hemmiljö ser tingsrätten ganska allvarligt på men man anser samtidigt att våldet är relativt lindrigt. Mannen återfinns under fyra avsnitt i polisens belastningsregister och för misshandeln av dottern blir påföljden villkorlig dom med dagsböter. Han döms också att betala skadestånd till dottern på 5 000 kronor.

Mer läsning

Annons