Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flugfiskemässa för alla i Bergeforsen

/
  • Olle Graneheim ordnar med mässa och marknad i Bergeforsen under flugfiskets dag och lovar en dag med massor med aktiviteter.

Under flugfiskets dag blir det full fart i Bergeforsen.
Det blir både marknad och mässa av det annorlunda slaget.
– Här kan man testa fiskegrejorna direkt i älven, säger Olle Graneheim.

Annons

På Indalsälvens strand utanför fiskeodlingen nedanför kraftverket i Bergeforsen kommer det att fiskas med fluga under söndagen. På flugfiskets dag blir det marknad och mässa med möjlighet att prova materialet direkt för den nyfikne nybörjaren eller den vane flugfiskaren.

– Det kommer att finnas möjlighet till att fiska och låna båt får man göra gratis, säger Olle Graneheim som arrangerar marknaden i Bergeforsen.

Under dagen kommer flera flugfiskeentusiaster att finnas på plats. Det är både vana flugbindare och författare till böcker om hobbyn som lockar både gammal och ung ner till vattnet och ut i naturen. Redan under fredagen och lördagen kommer förberedelserna inför mässan att pågå och på söndagen kommer även lokala fiskeklubbar att medverka.

Storöringens fiskeklubb från Timrå kommer visa upp sporten Casting och medlemmar från Sundsvalls sportfiskeklubb kommer också att vara på plats i Bergeforsen.

– Dessutom kommer Fjällornas flugfiskeklubb att medverka. Där är endast kvinnor medlemmar, berättar Olle Graneheim.

Under marknadsdagen kommer det även att finnas mat eller fika för besökarna och alla kommer att ha chans att till fina vinster.

– Vi lottar ut fiskeredskap under dagen och det är allt från rullar till spön, lovar Graneheim och avslöjar att vattnets temperatur gör att de stora öringarna är på väg upp i älven.

Mer läsning

Annons