Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flugfiskets dag med många aktiviteter

Fiske från båt och land samt många andra aktiviteter.
Det bjuds besökarna på när det är dags för dagen i det populära fiskets tecken på söndag.
– Det är flugfiske som gäller, säger Olle Graneheim.

Annons

I fjol arrangerades dagen på hösten men det ändrar man på i år. Nu vill arrangören, Olle Graneheim, starta upp fiskesäsongen på söndag.

– På hösten väntar vintern och då går man i ide. Nu har man hela fiskesäsongen framför sig och det är naturligtvis bättre, säger Olle Graneheim som hoppas mycket på årets träff i Bergeforsen.

Han menar att det råder perfekta omständigheter för fiske i älven. Vattentemperaturen är precis som den ska och han lovar att det kommer att dras upp fina öringar under söndagen då Flugfiskets dag arrangeras.

– Det kan jag garantera för nu står fisken tätt i älven, lovar Graneheim.

Under dagen kan den som vill prova det speciella flugfisket från båt som man får låna gratis. Det kommer även att finnas möjlighet att låna utrustning för att prova på fisket som har många utövare världen över. Även sporten casting kommer at representeras under dagen vid älven nedanför Bergeforsens kraftverk.

– Det är världseliten som är på plats, säger Olle Graneheim.

Även de lokala entusiasterna från Storöringens fiskeklubb och Fiskeklubben Fjällorna kommer att finnas på plats. Storöringen kommer bland annat att anordna en enklare castingtävling. Det blir även en tipsrunda med priser och för den som vill se hur det går till att tillverka en lockande matbit för olika fiskar finns det flugbindare på plats.

– De skapar allt från små torrflugor till magnifika stora gäddflugor, förklarar Olle Graneheim som också lovar att flugbindarna kommer att vara många under årets dag för flugfiskarna.

Mer läsning