Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk fortsätter flytta från Timrå

/
  • Timrå Express hör till flyttfirmorna i regionen, fast dom har flyttat från Timrå dom också och skriver sig i Sundsvall sedan många år.

Timrås befolkning minskade med 76 personer under första halvåret i år. Främsta orsaken är utflyttning från kommunen, främst till andra orter inom länet. Det visar halvårsstatistiken från SCB som offentliggjordes på torsdagen.

Annons
Den sista juni var det 17 783 personer som var skrivna i Timrå. Födelseöverskottet var negativt, det innebär att antalet födda var färre än antalet avlidna under perioden. Det förklarar en tredjedel av befolkningsminskningen.
Resterande två tredjedelar, eller 50 personer, berodde på att så många fler flyttade från kommunen än som flyttade till Timrå.
Det är siffror som i vårt län bara motsvaras av utvecklingen i Kramfors, där 70 fler flyttade ut än in.
Största utflyttningen skedde till andra orter i länet, vilket borde få kommunledningen att fundera över de kampanjer man drivit för att få folk att flytta till Timrå.
Alla länets kommuner utom Sundsvall och Örnsköldsvik minskade sin befolkning, men i samtliga fall utom just Timrå och Kramfors, berodde det på att fler avled än föddes.
Det här definitivt inte bra. Vi tycks ha tappat allt som vi fick under 2003 och 2004, kanske till och med mer än så. Visst flyttar det in en del människor men vi har fler som flyttar ut. Det gäller att ta tag i det här. Kanske en gemensam arbetsmarknad för regionen med ett ökat arbetspendlande kan vara en lösning.
Det säger kommunalrådet Ewa Lindstrand i en kommentar till de dystra siffrorna.
Även oppositionsrådet Lars-Erik Nordin är bekymrad över siffrorna för Timrå.
Redan första kvartalet var det illa, med 72 minus. Nu tycks utvecklingen fortsätta i negativ riktning.

Mer läsning

Annons