Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets Park Bergforsen har fått ny ägare

Folkets Park i Bergforsen har sålts för drygt tre miljoner kronor. Köpare är senaste föreståndaren Torbjörn Eriksson.

Annons
Först under de sena timmarna i måndagskväll blev affären klar. In i det sista stod det mellan tre olika intressenter. Efter att budgivningen var klar och banken sagt sitt så kunde Torbjörn Eriksson skriva under köpekontraktet.
Officiellt tar han över hela verksamheten från och med den 15 maj. I köpet ingår hela anläggningen med camping och fastigheten dit danspublik från hela regionen reser.
Nu tänker jag gasa, säger Torbjörn Eriksson som anser att varumärket är starkt.
Han har planer på hur verksamheten ska utvecklas i framtiden. Men efter de senaste dygnens slutförhandlingar och alla papper säger han:
Just nu är jag ganska tom i bollen. Men alvarligt talat så är själva inriktningen på parken förknippat med nöjen och dans som jag tänker fortsätta jobba med. Sedan är det en målsättning att kunna öka på uthyrningen av konferens- och mötessidan.
Han hoppas också kunna locka fler ungdomar till parken.
Jag tänker bland annat på de ungdomssektioner som finns i kommunen och håller på med lan-kväller och liknade. Det ligger oss varmt om hjärtat.
Några direkta planer när det gäller campingen har han inte. Men anser att den är väldigt fin redan som den fungerar i dag och menar att det finns en utvecklingspotential.
Jag tänker marknadsföra oss och köra ut det externt så mycket det går med tanke på turism. Sedan naturligtvis ligga på företag och tala om vilket fint boende vi kan erbjuda.
Under våren och försommaren arrangerar Torbjörn Eriksson danskvällar genom ett eget företag. Han kommer att starta ett nytt bolag som tar hand om verksamheten ute i Sörberge.
Parken gick i konkurs på grund av dålig lönsamhet. Den biten räknar Torbjörn Eriksson med att vända. Det ska ske genom ett nytt uppvärmningssystem samt att han ska titta över personalkostnaderna.
Den nya ägaren slipper ta med sig gamla skulder som fanns i bolaget. Han har också väldigt goda kontakter inom musikbranschen. Inte minst från sin tid som musiker i banden Per Lundgrens och Black Jack.
Något som borgar för bra artister även i framtiden för alla som tycker om att dansa i folkets Park Bergeforsen. Men just nu så smälter Torbjörn Eriksson att han äger en av de större nöjesanläggningarna i regionen.
Det känns spännande och bra och jag hoppas verkligen det kommer mycket folk till de danskvällar som är inbokade den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons