Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningslivet hyllas

/

– Vi vill lyfta fram alla duktiga föreningsmänniskor som kämpar för en levande landsbygd i Timrå kommun.
Det säger Lena Liljemark som är en av huvudarrangörerna till den gala för föreningslivet som ordnas i Västansjölokalen på tisdagskvällen.

Annons

Leader Timråbygd är på väg att avslutas. Det är som bekant ett projekt som via EU-medel arbetar med landsbygdsutveckling.

Leader Timråbygd startade 2012 och har fungerat som ett paraply för en rad delprojekt.

"Entreprenörskap i föreningslivet" är ett av de framgångsrika delprojekten som därmed också avslutas i dagarna.

– Det projektet har betytt väldigt mycket för de små föreningarna som ofta kämpar i motvind. De har fått större självförtroende att arbeta vidare för att skapa en levande landsbygd, säger Lena Liljemark, verksamhetsledare för Leader Timråbygd.

Alla inblandade föreningar plus de som brinner för lokalsamhället kommer att delta i en gala för föreningslivet som ordnas i Västansjölokalen i Norrhässjö på tisdagskvällen.

Det är första gången som Timrå kommuns samlade föreningsliv utanför idrottsrörelsen träffas för en festkväll av det här slaget.

– Ett 20-tal föreningar har anmält sitt deltagande och de flesta av dem kommer att ha utställningsbord och information där det är meningen att alla ska mingla runt och umgås före tisdagens festligheter, förklarar Lena Liljemark.

Kommunalrådet Ewa Lindstrand kommer att medverka som en av middagstalarna. Det kommer även att delas ut priser och diplom i ett antal kategorier.

Mer läsning

Annons