Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreslår hotelletablering vid flygplatsen

Näringslivskontoret har presenterat planer för området kring flygplatsen.
Se över möjligheterna till lokalisering av hotell finns med i förslaget.

Annons

Näringslivskontoret i Timrå kommun fick under våren ett uppdrag av kommunstyrelsen. I uppdraget ingick det att tillsammans med kultur- och teknikförvaltningen ta fram en handlingsplan för området kring flygplatsen och Y:et.

Under våren och sommaren har Midlandarådet, en grupp som består av företagare i området, gjort en genomgång om vad som skulle behöva göras i området kring och på flygplatsen.

– Vi har träffats en del för att se hur vi skulle kunna utveckla området, säger Frank Olofsson, flygplatschef som sitter med i gruppen.

Det är flera förslag som kommit upp till diskussion och ett hotell är med på agendan. Behovet av boende i regionen tror man kommer öka i samband med SCA:s utbyggnad av Östrandsfabriken.

– Flygplatsen skulle se positivt på en etablering. Det skulle gynna resenärerna och även vår personal som ska iväg tidigt på morgonen, säger Frank Olofsson.

Men även den stora strömmen av besökare till den nya och unika Remote Tower Centre, (RTC) anläggningen på flygplatsen är en tänkbar intressegrupp. Som det är nu lämnar de direkt efter besöket. Där förs också diskussioner hur man skulle kunna fånga upp detta intresse ur ett besöksnärings- och affärsperspektiv, förklarar näringslivskontoret i sin nulägesbeskrivning.

Men det är inte bara hotellplaner som ventilerats. Näringslivskontoret har presenterat fyra punkter om vad som kan göras för att utveckla området på kort sikt. Det handlar bland annat om att komma i gång med detaljplanearbetet så att flygplatsen kan marknadsföras som en spännande etableringsort.

Enligt förslaget så bör skyltningen till flygplatsen ses över för att underlätta logistiken. Med på listan finns även vattenreningsanläggningen på flygplatsen som behöver rustas upp.

Mer läsning

Annons