Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församlingen tvekar om kraftigt höjda arvoden

Det blev ingen chockhöjning av arvodena till kyrkopolitikerna i Timrå församlingen när kyrkofullmäktige behandlade frågan på torsdagen. Höjningar på över 100 procent skulle inte bara sticka i ögonen på omgivningen, utan också hota att spräcka kalkylerna för vad Timrå församling har råd med.

Annons
Det var kyrkorådet som skickade fram en trevare, som man dessutom voterat för, till fullmäktige. Ersättningen för en sittning på fyra timmar, som idag hamnar på 327 kronor per närvarande ordinarie ledamot skulle kunna rusa upp i 900 kronor eller mer.
Per-Arne Johansson, fp, var en av de som motsatte sig en höjning i nämnd storleksordning.
Vi beslutade istället att återremittera ärenden för en konsekvensanalys. Inom ett par veckor ska vi kunna presentera vad de tre alternativ som diskuterats kommer att kosta. Rent överslagsmässigt skulle en så stor höjning som fanns som förslag från kyrkorådet komma att hamna i storleksordningen 150 000-200 000 kronor per år. Det klarar inte församlingen, tror han
Efter att alternativen utvärderats blir ärendet behandlat på nytt i olika instanser och kyrkofullmäktige i juni kan ta beslut om vilka arvoden som ska gälla under kommande mandatperiod.

Mer läsning

Annons