Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg: "Det ska inte vara allmänhetens åkning"

/
  • – Det är riktig hemmaplan för mig, säger Timråtränaren Roger Forsberg om Timrås matcher i Östersund där han vuxit upp.

Nu startar säsongen för Timrå med dubbla träningsmatcher. Då vill Roger Forsberg se att grunderna sitter.
– Det är inte det flashiga spelet vi söker direkt, säger tränaren.

Annons

Förra säsongen slutade med en tiondeplats för Timrå som nu drar i gång försäsongen i Östersund med matcher mot Östersunds IK från serien under och seriekollegan Mora.

Laget hade sin ispremiär den 4 augusti och tränaren Roger Forsberg har jobbat med det basala i början.

– Det viktigaste är att vi praktiserar under match det vi tycker är viktigt. Det ska inte vara någon allmänhetens åkning på isen att man fuskar, utan man gör sakerna riktigt och håller sig till den taktiska dispositionen, säger han.

Det unga laget har några nya ansikten på isen och några med mer rutin.

– Jesper Wiberg från J20 är med på träningen och det är spännande att se Johan Johnsson på isen. Per Hallin har bevarat formen efter jul och har fortsatt i samma stil, säger Forsberg.

Eftersom han kommer från Östersund och har varit både spelare och tränare inom Östersunds IK blir det speciellt att återvända till Jämtland.

– Det här är en förberedelsematch och vi vill såklart vinna. Personligt är det alltid kul att slå hemmalaget. Det hade kanske varit ett snäpp värre om det varit en seriematch.

Mer läsning

Annons