Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första dagen för barnen på nya förskolan

Det blev en annorlunda dag för barnen.
Den första spännande dagen på provisoriska förskolan vid Bergeforsens IP.
– Det är en jättefin miljö här så det kommer bli bra, säger Thea von Walden som lämnade sonen Leon på måndagsmorgonen.

Annons

Det var i slutet av juni som vattenskadan på Bergeforsens skola upptäcktes. En stor sten hade kastats in och slagit sönder en toalettstol. Det orsakade stora skador på två av förskolans avdelningar. Plötsligt stod flera barn utan förskoleplats men lösningen på problemet fanns mycket närmare än vad någon hade vågat hoppas på. Nere på Bergeforsens idrottsplats byggdes delar av klubbhuset om till förskola och under måndagen var det premiär. I en förvisso ganska tom lokal men det var inget som oroade.

– Får vi bara lite mer saker bara så blir det bra, förklarade Annette Friberg, barnskötare.

En som lämnade sonen på förskolan var Thea von Walden från Bergeforsen. Hon tycker att lösningen som kommunen lyckats komma fram till är bra och området nere vid idrottsplatsen är perfekt för barnen.

– Vi brukar vara härnere på kvällarna så Leon känner igen sig, säger hon.

De provisoriska lokalerna nere i klubbhuset på idrottsplatsen kommer att fungera som förskola under tiden sanerings- och återställningsarbetet pågår. Sammanlagt är det 42 barn som går på de två avdelningarna, Pyramiden och Björnligan, som vattenskadades. Pyramiden har inte fått lika stora skador som avdelning Björnligan men när man kan flytta tillbaka igen är oklart.

– Vi har inte fått något slutbesked ännu, säger Eva Stafrin, förskolechef på Bergeforsens och Tallnäs förskolor.

På förskolans övriga avdelningar fungerar det som vanligt och den temporära lösningen med lokaler nere på idrottsplatsen tycker förskolechefen är perfekt.

– Det blev en jättebra lösning. Nära för både föräldrar och personal och så är det ett jättefint område att vara i, säger Eva Stafrin.

Mer läsning

Annons