Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt strama tyglar för Timrås ekonomi

Det krävs fortsatt strama tyglar under årets sista månader för att få balans i Timrå kommuns ekonomi. Visserligen ligger man vid månadsskiftet oktober - november på ett rejält plus, men det är pengar som till största delen är intecknade.

Annons
Därför uppmanar ekonomichefen Lennart Käll förvaltningarna att även i fortsättningen visa sparsamhet. Kommunens stora bekymmer är nämligen ett släpande underskott på drygt tio miljoner som måste täckas för att nå balans.
Som så många gånger tidigare är det socialnämndens kostnader som blivit högre än budgeterat, utgifter som inte utan vidare kan sparas in. Försörjningsstödet och andra kostnader för vård och omsorg kan svårligen rymmas i den budget man arbetar efter.
Barn- och utbildningsnämnden har kunnat hålla sin budget och visar också ett visst överskott i prognosen för helåret. Men det överskottet får man sannolikt inte med sig in i nästa års verksamhet om övriga förvaltningar går sämre än budget.
Det procentuellt bästa resultatet i förhållande till budget hittar man hos kommunledningskontoret. Orsaken är dels bättre betalt för kommunens råkraftsandel i Bergeforsen och färre fullmäktigesammanträden, som tillsammans ger en halv miljon mer än budgeterat.
Desto sämre ligger näringslivskontoret till, vilket förklaras med EU-projektet Entreprenör Timrå där man väntar pengar från mål 1 och länsstyrelsen, enligt näringslivschef Bill Bengtsson.

Mer läsning

Annons