Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsskola i Söråker

/
  • Det finns även tid över för annat än fotboll. Här är det några unga flickor som leker och tycker att det är jätte roligt med fotbollsskola.

Under denna vecka deltar 105 ungdomar i åldern sex till tretton år i Söråkers FF fotbollsskola. 18 ledare ser till att deltagarna får chansen att lära sig den svåra fotbollskonsten.

Annons
Lite i skymundan av damernas fotbolls EM i England, spelas det fotboll som aldrig förr på Söråkers IP. Och intresset gick det inte att ta fel på. Entusiasmen var stor och att det fortfarande handlar om lek, syntes väl.
Det var många breda leenden på barnen och ungdomarna som sprang på den gröna gräsytan. Detta är ett arrangemang som Söråkers FF kört nu under flera år och intresset verkar bara växa.
Deltagarna delas in i olika åldersgrupper och sedan ser ledarna till att det blir lämpliga aktiviteter.
Man kan inte begära att dem allra yngsta ska kunna koncentrera sig på fotboll hela tiden, säger Björn Fröberg, en av de ansvariga. Därför lägger vi in en hel del lekar också.
Men ju äldre grupperna blir desto mer koncentrerat på själva fotbollen blir det. Olika spelövningar och en hel del teknik gnuggas in.
Det som också känns roligt är att en del som kommer inte tillhör något fotbollslag. Till och med i de äldre grupperna. Dels handlar det om att man följer med en kompis eller funderar på att prova på och kanske sedan hoppa in i något lag.
Men det som alla verkade tycka vara roligast. Det var när det blev match. Alla grupper har döpt sig till olika landslag.

Mer läsning

Annons