Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken till kommunkostnader

Om siffrorna från SCB och kommunförbundet stämmer skulle Timrå kommun sparat cirka 18 miljoner kronor mellan 2003 och 2004 på fritiden.

Annons
Ekonomichef Lennart Kjäll vet inte hur besparingen kan ha blivit så stor och utesluter inte att det kan handla om fel i rapporteringen.
Ewa Lindstrand konstaterade i början av veckan att kommunen minskat utgifterna bland annat på grund av att Timrå IK tagit över ishallen. Men att det skulle en sådan stor besparing tvivlar Lennart Kjäll på.
Han menar att kostnaderna för ishallen inte minskat nämnvärt. Timrå IK får ett driftsbidrag som motsvarar kostnader som kommunen tidigare hade för hallen. Däremot menar att kostnaderna på sikt kommer att minska för kommunen i och med ägarbytet.
I statistiken ramlade Timrå från första plats till sjunde plats, när det gäller hur mycket kommunerna i Sverige satsar per innevånare på fritiden. Timrå hade under 2004 minskat utgifterna med cirka 1.000 kronor per innevånare.
Lennart Kjäll konstaterar att det är ett oerhört omfattande material som ska gås igenom från SCB, som sedan ligger som underlag för uppgifterna.
Vi har en person som får jobba heltid flera veckor med att svara på alla frågor som SCB har.

Mer läsning

Annons