Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsplaner om ny simhall i Timrå

/

Simhallen är gammal, sliten och utdömd sedan länge.
Än finns inga pengar till en ny men en vision om var den ska ligga finns redan.
– Det finns bara en plats som lämpar sig bra för ett badhusbygge, säger Ronnie Söderlund.

Annons

Den gamla simhallen i Timrå invigdes redan 1957 och det fungerar inte längre att rusta upp den gamla mötesplatsen för sim- och badsugna. Frågan om att bygga en ny simhall har också varit uppe vid ett flertal tillfällen. Förra sommaren väcktes den på nytt när Moderaterna i en motion till kommunfullmäktige förslog att ge uppdrag till kultur- och tekniknämnden att starta en förstudie. Men det ledde ingen vart.

– Politikerna gav inga pengar till det i år, säger Ronnie Söderlund, förvaltningschef på kultur- och teknikförvaltningen.

Frågan är ändå på tapeten och i diskussionerna om vart en ny simhall ska placeras så finns det egentligen bara en plats i Timrå som passar. Det är någonstans uppe på arenaområdet där det finns en bra kommunikationer, fungerande infrastruktur och parkeringsmöjligheter.

– Där har man mycket gratis, menar Ronnie Söderlund.

Vad som också måste utredas i en kommande förstudie är vad en ny hall ska innehålla. Enligt Söderlund så handlar det inte om att konkurrera med grannkommunen i söder utan det handlar om att bygga en simhall för Timråborna.

– I min värld ska vi inte bygga något äventyrsbad. Det finns redan i Sundsvall som bara ligger en kvart bort, säger han.

Frågan aktualiseras extra mycket i och med att en eventuell rivning av Vivsta skola kan bli verklighet. Inget är bestämt från politikernas sida än men det finns flera problem med simhallen som gör att det inte är realistiskt att lägga ner mer pengar på den.

– Jag ser stora problem med att investera i den gamla anläggningen. Som jag sagt förut så ger det inget resultat utan det är som att sätta plåster på en elefant, säger Söderlund.

Mer läsning

Annons