Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro hos de gröna

/
  • Miljöpartiet i Timrå tror på framtiden när man presenterar sitt nya valprogram. Från vänster: Staffan Rydholm, Melida Villaverde och Folke Nyström.
  • Folke Nyström

– Vi är det mest tillåtande partiet och vi är förankrade i Timrås verklighet.
Det säger företrädande för Miljöpartiet i Timrå och siktar på att återta förlorad mark i samband med valet i höst.

Annons

Miljöpartiet i Timrå har i dag två mandat i kommunfullmäktige och sjutton aktiva medlemmar.

Partiet har sakta börjat vända uppåt igen efter att ha varit nere på ett mandat i den förra valperioden. Man skönjer en ljusning och en viss förnyelse i medlemskåren.

Vi träffar partiets lokalordförande Folke Nyström från Söråker samt Staffan Rydblom från Fagervik och valsamordnare Melida Villaverde inför det praktiska valarbetet som nu tar fart.

Man går till val på sin vision om ett hållbart Timrå med livskvalitet.

Folke Nyström är försiktigt optimistisk inför Miljöpartiets fortsatta framtid i Timrå:

– För ett antal år sedan hade man vi fyra mandat i fullmäktige och vi har goda förutsättningar att växa till oss igen. Vi företräder den breda massans intressen och pratar om jordnära frågor, konstaterar Folke Nyström.

Norrbottningen Folke Nyström har varit aktiv i Miljöpartiet i Timrå sedan mitten av 1990-talet. Sedan 2005 är han partiets ordförande i Timrå. Han talar gärna om skolan och ungdomsfrågor.

– Det första som en barnfamilj som återvänder eller flyttar till Timrå vill veta är hur bra skolan är. Självklart måste vi säkra kvaliteten på skolan och ge varje barn möjlighet att utvecklas och vara sig själv, säger Folke Nyström.

Folke och hans partikamrater framhåller att Miljöpartiet är ett framtidsparti som värnar om barnfamiljer och den unga generationen. En som en gång fångats av detta är Staffan Rydblom som är partiets nummer fyra på fullmäktigelistan samt Timrås första namn på riksdagslistan.

– Jag gick med 2010. Som småbarnsförälder kände jag att Miljöpartiet var det bästa alternativet för mig. Förutom att vara företrädare för en bra familjepolitik så är vi det mest tillåtande partiet och väl förankrade i Timrås verklighet, säger Staffan Rydblom.

Mer läsning

Annons