Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt skapande visas på biblioteket

/
  • Frank Sundqvist från Njurunda ställer ut sina verk på Timrå bibliotek.

Det handlar ofta om ingenting.
Men sedan växer motiven fram eftersom.
– Från början vet jag inte vad det ska bli, säger Frank Sundkvist.

Annons

För tio år sedan gick Njurundabon Frank Sundkvist en kurs i Vedic Art. En konstform där utövaren inte behöver ställa några krav på sig själv. Det var något Frank Sundkvist fastnade för och nu målar han mycket och det är färgglada skapelser som växer fram på duken. Ofta har det en anknytning till naturen.

– Jag är en naturmänniska och oftast hamnar jag där, säger Frank Sundkvist som hängde upp sina 14 tavlor i bibliotekets utställningshörna under måndagen.

Tidigare har han varit med på konstrundan ett antal gånger men det är första gången han hänger upp sina verk i Timrå. Någonting som han tycker ska bli både roligt och spännande.

– Det är väldigt roligt att ställa ut och få synpunkter på det man gjort, säger Frank Sundkvist och rättar till en av tavlorna.

Den beskriver Sundsvallsbranden från 1888 och är sedd från Klampenborg som inte ligger långt från konstnärens hemvist på Essvik i Njurunda. Utställningen med Franks 14 verk, som är målade i akryl och vattenbaserad olja, finns att beskåda på Timrå bibliotek fram till den 28 augusti.

Mer läsning

Annons