Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på fotbollsträningen

/

Många åker skidor och andra spelar ishockey.

Men i NCC-hallen är det gröna sidan upp.

– Vi kör fotboll hela veckan, säger Joakim Edström.

Annons

Under sportlovets första dag var det sommarsport som gällde i Timrå. IFK Timrå ordnar med fotbollsträning i NCC-hallen och det var full uppslutning under måndagsmorgonen.

– Det är för de som går i klass ett till sex under förmiddagen och mellan 12 och två får vem som helst komma, säger Joakim Edström som hållit i sportlovsträningen under tre år.

Tränande trio

Tre tjejer som är på plats är Maja Winsa, Sofia Hedlund och Jennie Edström. Trion tycker det är jättekul med fotboll och har redan spelat i flera år. Under måndagen började tjejerna med lite teknikträning där det bland annat gällde att springa med boll. Efter det körde man skotträning och sedan blev det match.

– Det är riktigt roligt, säger Maja Winsa.

Medan Joakim Edström ställer ut lite koner så berättar tjejerna om världens bästa fotbollsspelare. Och trion är helt ense om vilken det är.

– Zlatan är bäst i världen, säger alla i kör innan de springer i väg ut på plan för att rulla boll.

Fotboll och skoter

En annan tjej som är med under morgonträningen är Tilda Jokioja. Hon är 10 år och har spelat fotboll sedan hon var fem. Under sportlovet blir det förmodligen två träningar för Tilda för på onsdag bär det av till fjälls för den unga fotbollsspelaren. Men det är inte utförsåkning som står på agendan.

– Vi ska åka snöskoter i fjällen, säger hon.

Fotbollsträningen i NCC-hallen pågår under hela sportlovsveckan. De yngsta spelar mellan 10 och 12 och därefter är det fritt fram för den som vill spela fotboll i två timmar.

Mer läsning

Annons