Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige i Timrå inställt

Under hösten, vintern och våren har tre fullmäktigesammanträden i Timrå ställts in. Förklaringen har varit den samma varje gång. För få ärenden.

Annons
Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Av de nio planerade mötena blev det sex. Nu senast ställdes junisammanträdet in.
Planeringen kopplat mot kommunstyrelse sammanträdena för att få fram ärendena till fullmäktige kan bli lite tokigt, framförallt i slutet på säsongen, säger Ewa Lindstrand, (s) kommunstyrelsens ordförande.
Oppositionsrådet Lars-Erik Nordin © tycker inte det är bra att fullmäktigemöten blir inställda, men konstaterar samtidigt att det vara lika under regnbågens tid vid makten.
Besluten om att ställa kommunfullmäktigesammanträdena tas av fullmäktiges presidium. Både Ewa Lindstrand och Lars-Erik Nordin anser att sammanträdena måste reformeras. Detta för att skapa större intresse.
Det gäller att göra fullmäktigemötena intressanta och det finns mer att göra på det området, säger Ewa Lindstrand, utan att peka ut något speciellt.
Lars-Erik Nordin har en idé om att frågor som berör många kommuninnevånare eller har stor betydelse för kommunen, bör lyftas upp i kommunfullmäktige innan det hamnar i olika nämnder. Han tar den nu så omdebatterade busstrafiken och järnvägsdragningen som exempel.
Vi som politiker tar ibland saker självklart och tror att folk vet om det, men så är nog inte jämt, säger han. Man bör ventilera så att folk är med och får information vad som sker.
En debatt som är återkommande är om nämnder ska ta mindre beslut jämfört med i dag. Det skulle betyda att fler beslut lyfts upp till kommunfullmäktige.
Vi har lagt fast en ordning, vilka beslut som finns på delegation och hanteras av nämnder och styrelser, säger Ewa Lindstrand. Det kan finnas sådant där beslutsnivån ligger för långt ner. Men jag har inte upplevt att det är på det sättet.

Mer läsning

Annons