Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gamla turlistan är ett orimligt krav!"

Annons
Kommunalrådet Ewa Lindstrand svarar Yvonne Sandström, Tynderö, att kravet på att återinföra den gamla bussturlistan är orimligt.
I ett brev till henne anser hon att kommunen inte kommer att lägga skattepengar på att \"framföra i princip tomma bussar vid flertalet av turerna. Det slösaktiga synsättet kommer i alla fall aldrig jag att medverka till. Det finns tydlig statistik som visar på ett väldigt lågt resande under vissa tider till och från Tynderö\", skriver Ewa Lindstrand.
Däremot lovar hon att tillsammans med andra ansvariga i kommunen att jobba för justeringar av turlistorna.
Samtidigt tar hon skydd bakom Länstrafiken:
Det är faktiskt så att det inte är kommunen som kör bussarna utan trfiken är upphandlad vid Länstrafiken och det är ett bussbolag som erhållit trafikrätten. En förändring av en turlista upprättad av Länstrafiken under semesterperioder är inte gjort i en handvändning eftersom det är flera parter som ska samspela för bra lösningar.
Någon tidtabell för att uppnå vissa förbättringar kan hon inte lämna.
Vid mötet på Tynderö Bygdegård så utlovade vi från kommunens sida ingen tidpunkt för förändringarna utan vi lovade att vi ska jobba med frågan och så snart som möjligt inför de eventuella förbättringar som vi inom rimliga ekonomiska medel skulle kunna åstadkomma.
Kommunalrådet föreslår att Tynderöborna utser en mindre grupp som kan föra en konstruktiv dialog med kommunen.

Mer läsning

Annons