Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsohuset stängt – ska säljas

/

Gymmet Hälsohuset i det gamla Värdshuset i Timrå stängdes på måndagseftermiddagen och huset är nu till salu.

Annons

– Det stängdes ner nu på eftermiddagen och huset ska säljas, säger konkursförvaltaren Fredrik Lindberg.

På fredagen lämnades en konkursansökan in till Sundsvalls tingsrätt och på måndagen stängdes lokalerna. Tre anställda berörs och enligt Hälsohusets hemsida finns ett 15-tal instruktörer knutna till verksamheten.

ST har pratat med några av instruktörerna på gymmet. De är både arga, ledsna och besvikna och tycker att beskedet om konkursen har hanterats dåligt.

– Jättedåligt, jag har absolut förståelse för att saker och ting kan gå i konkurs, men personal och kunder ska inte behöva läsa det i tidningen, säger en av instruktörerna på gymmet som vill vara anonym.

För dem kom beskedet som en chock.

– Vi har bönat och bett om information men ledningen har bara varit hal, det här är inget snyggt slut på en epok, folk har bokat sina pass idag. När vi till slut fick ett svar så var det kör som vanligt, säger en annan person.

Konkursförvaltaren Fredrik Lindberg är på semester och har ännu inte alla fakta kring konkursen på bordet, men klart är att de som köpt träningskort inte kommer att få sina pengar tillbaka. Orsakerna till konkursen är oklara, men konkurrensen har ökat i Timråområdet sedan obemannade träningsanläggningar med dygnet-runt-öppet startat i både Timrå och Söråker det senaste året.

Så sent som i torsdags löste kunder årskort, trots att ledningen vid det laget vetat om att konkursen vara nära förestående, menar instruktörerna. Enligt Fredrik Lindberg kommer de inte att få tillbaka pengarna.

– Vi instruktörer har kastats mellan hopp och förtvivlan och det är pinsamt att få läsa om det i tidningen, Och precis innan ett pass så kommer konkursförvaltarens ombudsman och stänger stället. Vi har inte heller fått en chans att hjälpa till på något sätt, säger instruktörerna.

– Det känns otroligt tråkigt verkligen. Kunder ringer och frågar vad händer nu, vad ska vi göra nu och vart ska vi träna? Och jag har inga svar alls.

ST har sökt ägaren för en kommentar.

Mer läsning

Annons