Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjältarna som ingrep vid rånet mot Coop hedrades

/

När den knivbeväpnade kvinnan hotade kassörskan agerade han direkt.
Med kundvagnen gick han till attack och stoppade rånet.
– Jag blev så förbannad, säger Stefan Magnusson en av de tre rånhjältarna.

Annons

Det var på kvällen den 6 augusti som en kvinna med hjälp av en man försökte råna Coop i Timrå centrum. Rånförsöket stoppade av tre civilpersoner och de höll sedan i rånarna tills polis anlände till platsen. Båda rånarna kunde gripas och duon står nu åtalade för rån.

Under onsdagen hedrades hjältetrion för sitt rådiga ingripande. Det skedde under brottsförebyggande rådets möte och Annica Odelind, tillförordnad gruppchef i lokalpolisområde Medelpad, tycker trions insats är berömdvärd.

– Jag tycker det är ett väldigt bra ingripande och jag är oerhört glad över att det gick så bra som det gjorde, säger Annica Odelind innan hon delar ut en medalj från polisen till var och en av de tre hjältarna.

Den insats som Stefan Magnusson tillsammans med sonen Niclas Edin och James Hedberg gjorde visar på något som uppskattas av många, inte minst polisen.

– Det är bra med civilkurage men det är upp till varje person att bedöma hur man ska ingripa. Det kan även ske med hjälp av telefon eller att man observerar händelseförloppet, säger Annica Odelind.

Trion fick även presenter av Timrå kommun och Coop för sitt ingripande. Kommunalråd Ewa Lindstrand (S) menade att trion gjort ett väldigt bra ingripande som är väl värt att uppmärksammas.

– Jättebra jobbat! Ni visade på både kurage och mod, säger Ewa Lindstrand när hon delar ut presenten från kommunen som hon tillägger är lite speciell prydnadssak och inte går att köpa på Coop.

Trion själva är hedrade över uppmärksamheten men alla tre är överrens om att ingripandet var en självklarhet.

– Jag skulle göra likadant igen, säger James Hedberg och får medhåll av Stefan och Niclas.

Mer läsning

Annons