Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyutspel på #timråtycker

/
  • Utspelen haglade när Timrås ledande politiker drabbade samman på #timråtycker. Kommunalrådet Ewa Lindstrand var ensam som kvinna på scenen.

Hockeyutspelen haglade när Timrås ledande politiker i kväll drabbade samman på Söråkers Folkets hus.

Annons

Det var många som ville göra sin röst hörd om Timrås framtid – premiären av #timråtycker drog nästan fullt hus.

Debatten tände till när den omdiskuterade frågan om kommunens stöd till Timrå IK, som räddades genom en rekonstruktion förra året, kom upp.

Oppositionsrådet Tony Andersson (M) delade ut en iskall tackling när han konstaterade att "kärnverksamheten måste fungera" och samtidigt hänvisade till att skolresultaten i Timrå tillhör landets sämsta.

Peter Granåsen (FP) hävdade att kommunen betalar ett överpris och tyckte att hockeyklubben ska "betraktas som vilket företag som helst".

Kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) kontrade med att kostnadsutvecklingen hade skjutit i höjden om kommunen hade drivit arenan i egen regi.

Roger Boork (KD) rev ner applåder när han argumenterade att det var ett bra beslut 2003, men att "saker och ting förändras".

Lindstrand pressades också kring kommunens hockeyloge, som varje år kostar skattebetalarna 250 000 kronor.

Hon svarade att den är till för näringslivet och för att skapa "ett ännu bättre företagsklimat".

Niklas Edén (C) konstaterade att Timrå IK sätter kommunen på kartan. Men som Dagbladet berättade i tisdags har kommunen inte gjort någon utvärdering i den frågan.

Andersson mötte enstaka burop när han stack ut hakan genom att prata om en flytt av Timrå IK – in till Sundsvall.

En annan fråga som lyftes under kvällen var om skolan har blivit bättre eller sämre den senaste mandatperioden.

Andersson anklagade Socialdemokraterna för att enbart ha höjt anslagen till skolan för att täcka kostnadsökningar.

Påståendet dementerades av Lindstrand som å sin sida resonerade att skolpolitiken i sin helhet är dålig på riksnivå.

Samtidigt som både politikerna och publiken verkade vara eniga om att det behövs satsas mer pengar på skolorna – var det bara ett fåtal i publiken som sa sig vara beredd att betala mer skatt som läggs på skolan när Krister Håkansson (V) kuppade som moderator och bad publiken att ta fram sina röstkort.

De borgerliga partierna talade varmt om en framtida etablering av friskolor i kommunen och privatiseringar inom äldreomsorgen – men det tog Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kraftigt avstånd från.

Förfallna Y:et är en annan omdiskuterad fråga som togs upp, här lämnades inget konkret besked – men politikerna gjorde uttalanden som pekade mot en kommande upprustning.

Mer läsning

Annons