Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög hastighet i Fagervik

/
  • —Något måste göras åt fortkörarna på Egnahemsvägen i Fagervik, säger Anders Weinemo som var med på onsdagen när man på nytt placerade ut mätutrustning på vägen.

Bilister och motorcyklister kör fasligt fort genom Fagervik. På Egnahemsvägen har gatuavdelningen hos Timrå kommun mätt hastigheterna under två perioder. Trots att fartsänkande blomsterlådor ställts ut på vägen kör alltför många långt över tillåtna 30 km i timmen.

Annons
Vi kommer att begära utrymme i den budget som ska tas för 2007, så att vi kan bygga fartdämpande avsmalningar utefter gatan, säger Anders Weinemo, ordförande i Kultur- och tekniknämnden.
På onsdagen var han på plats när man placerade ut sensorerna för att göra ytterligare mätningar.
I augusti förra året gjordes mätningar under sju dagar mellan den 10:e och 17:e.
Medeltrafiken var då 778 fordon per dygn och nio av tio körde fortare än tillåtna 30. Många körde mellan 60 och 80. Vid två tillfällen var hastigheten uppe i 90 eller mer. Och en person körde över 120 km i timmen genom det grönskande villasamhället med många barnfamiljer och skymmande häckar.
Det finns ju inte någon trottoar här heller. Ett förslag som ritades av stadsarkitekten visade sig bli mycket dyrt, men nu finns ett modifierat förslag som kanske hamnar kring 250 000 kronor. Det är vad vi hoppas ska rymmas i 2007 års budget, säger Anders Weinemo.
I juni i år mätte man farterna igen, sedan stora blomsterlådor placerats på vägen. Hastigheterna minskade något och endast tre av fyra körde för fort. Trots blomsterlådorna var det ändå 17 fordon som kördes i 90 km eller mer. Tre var uppe i över 100, två över 110 och tre över 120 km i timmen.

Mer läsning

Annons